Dana White planira dogovoriti revanš Khabiba i McGregora

Dana White
PHOTO: John Locher

Predsjednik UFC-a, Dana White, otkrio je kako je zainteresiran za ponovnu borbu McGregora i Khabiba, ako McGregor pobjedi Dustina Poiriera

Khabib Nurmagomedov pobijedio je Justina Gaethjea prisiljavanjem na predaju u drugoj rundi borbe na UFC 254 priredbi. Pobjedom nad privremenim prvakom, Khabib je obranio i potvrdio titulu prvaka lake kategorije UFC-a. Nakon impresivne pobjede, Khabib je šokirao cijeli svijet objavom o odlasku u mirovinu. Kao glavni razlog je naveo želju njegove majke te njegovo obećanje kako više neće kročiti u oktogon bez prisustva njegovog pokojnog oca. Dana White je prihvatio tu odluku, ali s mišlju kako to nije konačna odluka.

Također, najavljuje sastanak s Khabibom u Abu Dhabiju povodom održavanja priredbe na kojoj nastupaju McGregor i Poirier. Plan mu je kako kaže, „pritisnuti“ Khabiba da promijeni svoju odluku i vrati se u oktogon barem još jedan put.

U nedavnom razgovoru s poznatim novinarom, Brett Okamotom, za ESPN, Dana White je potvrdio kako će održati sastanak s Khabibom ovog tjedna.

“Očito se sastajem s njim, jer mislim da bi se trebao ponovno boriti. Pogledajte što je učinio Justinu Gaethjeu. Pogledajte što je učinio svakom protivniku s kojim se suočio. Mislim da bi se trebao ponovno boriti i pritisnut ću ga koliko god mogu za još jednu borbu“, izjavio je Dana White.

Želja Khabibovog oca, Abdulmanapa Nurmagomedova bila je da se Khabib umirovi s profesionalnim scoreom 30-0. Posljednju borbu da odradi protiv Georges St.Pierra. No, predsjednik UFC-a ima drugačije planove. Ukoliko se Khabib vrati u oktogon, Dana White želi dogovoriti revanš Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora. Uz uvjet da Conor McGregor pobijedi Dustina Poiriera.

“Bez obzira što osobno mislili o Conoru, Conor McGregor nije samo jedan od najboljih na svijetu, već i jedan od najboljih koji je to ikad učinio. Trenutno je fokusiran kao i prije. Ne znam hoće li ovo biti isti Conor nakon borbe protiv Poiriera, ali ako se ovaj Conor „održi“ ove godine, kako ne ponoviti Khabib protiv Conora?“ – rekao je White.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime