Dana White: “Robert Whittaker morat će se boriti s nekim drugim prije napada na titulu”

Robert Whittaker
PHOTO: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Prema riječima Dane Whitea, australski borac neće tako skoro dobiti napad na titulu srednje kategorije

Robert Whittaker (22-5 MMA, 13-3 UFC), bivši prvak srednje kategorije UFC-a, izjavio je kako smatra da je uradio dovoljno da bi dobio ponovni napad na titulu i revanš s Israelom Adesanyom.

Nakon tog poraza na UFC 243 priredbi u listopadu 2019. godine, Whittaker je ubilježio pobjede nad Darrenom Tillom i Jaredom Cannonierom.

Nakon savladavanja Cannoniera, Robert Whittaker rekao je kako želi odraditi revanš s Israelom Adesanyom. Jedini uvjet bio je da dobije malo vremena za odmor i rođenje svog djeteta.

Dana White je potom izjavio kako se Whittaker ne želi boriti s aktualnim prvakom i da je to najluđa stvar koju je ikada čuo. Međutim, Robert je te izjave brzo opovrgnuo, rekavši kako je White izokrenuo njegove riječi.

Također je dodao kako se ne želi boriti prije ožujka, pošto u ovom mjesecu očekuje prinovu u obitelji. Isto tako, izjavio je kako ga UFC više nije kontaktirao glede borbe s Adesanyom.

Meč Israela Adesanye i Jana Blachowicza i službeno je dogovoren za 6. ožujak, tako da Whittakerova situacija trenutno i nije najjasnija.

“Smatram da sljedeća Robertova borba neće biti za titulu”, rekao je Dana White u razgovoru s Laurom Sanko za ESPN.
“Prvo će se morati boriti s nekim drugim. Sve ovisi što će se dogoditi s Israelom i Janom. Vidjet ćemo.”

Ako Adesanya pobijedi Blachowicza, upitno je hoće li se vraćati u srednju kategoriju ili će nastaviti pohod na titulu poluteške divizije.

Whittaker je izjavio da toliko želi revanš s Israelom, da bi bio voljan i dignuti se u polutešku kategoriju. S druge strane, Paulo Costa zajedno sa svojim timom gura ka borbi s Whittakerom. Njihov plan je da to bude meč za privremenog prvaka srednje kategorije, dok se Adesanya ne vrati iz poluteške.

Australskom borcu ta ponuda i nije toliko primamljiva.
“Mjesto izazivača držao sam već dva puta u posljednjih četiri, pet mjeseci. Costa je tek izgubio u svojoj prilici za napad na pojas. 

“Borba s Adesanyom je zaista jedina za koju sam ja u ovom trenutku zainteresiran. Veoma je teško biti zainteresiran za bilo što drugo.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime