Gabriel Ojdanić: “Za 5 godina mi je cilj postati Glory ili One Championship prvak”

Gabriel Ojdanić
PHOTO: Screenshot/Instagram
Jedan od hrvatskih najvećih kickboxing potencijala s ekipom “uppercut.hr” odradio je intervju povodom svog profesionalnog debija

Gabriel Ojdanić mladi je hrvatski kickboksač koji sljedećeg mjeseca ulazi u profesionalne vode. Nakon brojnih osvojenih turnira i natjecanja u amaterskom dijelu, Ojdanić se odlučio okušati i na profesionalnoj razini.

Povodom tog debija, s Gabrielom smo odradili intervju pisanog formata. U karijeri ima visoke ciljeve, a o čemu se točno radi, pročitajte u nastavku.

1. Za početak, možeš li se predstaviti čitateljima? Tko je Gabriel Ojdanić? Koliko ti je godina, odakle dolaziš i kako si se našao u kickboxingu?

“Ja sam momak iz Splita koji ima 19 godina i koji ima enormnu želju i volju da ostvari svoj cilj, a to je da jednog dana bude Glory prvak. Ali prije toga svega želim biti motivacija mnogim mladima. Ne samo u sportu, nego općenito u životu – da vide primjer ako sam ja uspio, da mogu i oni. Da dobiju tu neku vatru i hrabrost. To mi je glavni cilj. Kroz svoj put pomoći i drugima.

“Došao sam u kickboxing tako što me sa 16 godina prijatelj odveo u obližnju dvoranu u kojoj je i on sam trenirao. Cijeli život sam trenirao razne timske sportove, ali nisam se pronalazio u tome. Smetalo mi je što uvijek ovisiš o nekom drugom. Dok si ovdje sam zaslužan i za svoje pobjede i za svoje poraze. Ne možeš nikoga kriviti nego samog sebe.

“Kad sam ušao u kickboxing dvoranu, to je bilo to za mene. Ušao sam sa stavom da ću biti šampion. Bio sam opsjednut time. Čak sam i majci doma pričao kako je to to i kako ne želim ništa osim toga.”

2. Nakon brojnih osvojenih turnira i natjecanja, objavio si kako prelaziš i u profesionalne vode. O kojem se datumu, protivniku i organizaciji radi?

“Da, moja prva profesionalna borbe je 5.3. (ožujka). Protivnik je iskusni crnogorski borac, Miroslav Vujović.

“Šanse su protiv mene i ja sam ovdje praktički underdog. Ali to volim i daje mi dodatni motiv da dokažem suprotno. Možda ispadnem glup pa ne dokažem, ali me iskreno boli briga što će tko reći. Bolje se usuditi i riskirati nego živjeti u tom sivom području, neznajući ni što je poraz ni što je pobjeda.

U pitanju je nova srpska organizacija – Friday Fight Night.”

3. Borba je znači već idućeg mjeseca. U kakvoj se trenutno formi nalaziš? Hoćeš li se uspjeti tempirati da na meču budeš na 100 posto?

“Borba je sljedeći tjedan (petak). U top sam formi te je sad već kraj kampa i napornih treninga. Sljedeći tjedan je gotovo – što se napravilo – napravilo se.”

4. Već sada imaš prilike trenirati sa sjajnim borcima iz ovog sporta, poput Antonia Plazibata i Tomislava Čikotića. Koliko ti znači učiti i razvijati se uz takva imena?

“Antonio Plazibat je moj prijatelj i trudi mi se pomoći. Kada je god u Splitu, pokazuje mi neke detalje koji na kraju naprave ogromnu razliku jer je on već na toj najvećoj razini kickboksa. Trenira s Badr Harijem i od toga nema dalje. Tako da mi je čast trenirati s njim i upijati njegovo znanje.

“Čiku (Tomislav Čikotić) sam imao priliku upoznati preko Plaze (Antonio Plazibat). Dobar je momak koji je također voljan prenijeti svoje znanje. Sparing i trening uz njih je nešto što mi je puno značilo.”

5. Dosta borbi završavaš svojim razornim kombinacijama. Imaš li nekog borca na kojeg se ugledaš i kojeg gledaš kao uzora u ovom sportu?

“Pa ugledavam se na dosta boraca – što u kickboksu, što u boksu. Iz kickboksa definitivno Badr, Rico i Antonio. Iako su Rico i Badr rivali, dragi su mi obojica. Sviđa mi se Badrova agresija i ubojitost, dok kod Rica ta njegova upornost i volja.

“Drag mi je također i Mohammed Jaraya. Iako je niža kategorija, uživam u njegovim borbama. Njegove borbe su jedne od najatraktivnijih u sportu. U boksu su mi dragi Joshua i Canelo.”

6. Koji ti je ultimativni cilj u kickboxingu? Gdje možemo očekivati Gabriela Ojdanića za 5 godina?

“Za 5 godina definitivno mi je cilj postati Glory ili One Championship prvak. Također, trenirati uz Badra i Antonia u Mikes Gymu jer smatram da će me to znanje podignuti na neku sasvim novu razinu kickboksa.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime