Glover Teixeira spreman je za posljednji pohod na UFC pojas

Glover Teixeira
PHOTO: Douglas P. DeFelice/Getty Images

Prvi izazivač poluteške kategorije u subotu navečer iz prvih je redova gledao sraz Jana Blachowicza i Israela Adesanye

Prošle subote, oči borilačkih fanova bile su uprte u meč između Jana Blachowicza i Israela Adesanye. Ta borba posebno je pratio Glover Teixeira, prvi izazivač poluteške kategorije.

“Blachowiczeva pobjeda je sjajna stvar za mene”, rekao je Teixeira. “U slučaju Adesanyine pobjede, pitao bih se što će se sljedeće dogoditi. Hoće li prvo braniti pojas srednje kategorije…
“Blachowicz mi je prišao i rekao – ‘Ti si sljedeći‘. To je za mene savršeno. Prošao sam vagu, u dobroj sam formi i spreman sam za borbu, tako da ne moram ponovno ulaziti u formu pred meč s njim.”

UFC predsjednik, Dana White, potvrdio je kako je Glover Teixeira sljedeći u redu za napad na pojas kategorije. Teixeira se nalazi u nizu od 5 pobjeda, a pobjeđivao je redom Karla Robersona, Iona Cutelabu, Nikitu Krylova, Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa.

“Naravno, svašta se može dogoditi, ali gledajući sve na logičan način, ovo je moja prilika”, rekao je Glover. “Brate, ne samo da sam uvjeren kako ću biti idući izazivač, nego sam uvjeren kako ću u 2021. godini postati novi prvak kategorije.
“Ovo je ta godina. Naporno sam radio protekle dvije godine. U 2019. godini sam čak otvorio i dvoranu nakon poraza. Uložio sam puno novca ne znajući što će mi budućnost donijeti. U toj godini pobijedio sam tri borbe. U 2020. godini mi je zbog pandemije zatvorena i dvorana, ali sam ubilježio dvije predivne pobjede i sada se borim protiv Blachowicza.
“Čekat ću, nije problem. Ovo je moja posljednja šansa i to svi znaju, kao što znam i ja. Imam 41 godinu i učinit ću sve da osvojim ovaj pojas. Idemo ispisati povijest.
“Mislim da je Blachowicz za mene lakši protivnik nego što bi to bio Adesanya. Opasan je, ali svi su opasni. S dobrom preciznošću i pravovremenim udarcem, svi padaju. Blachowicz je više statičan i bolje će prihvatiti grappling borbu. Više mi odgovara kada je netko manje pokretan.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime