Israel Adesanya nezadovoljan je bodovanjem sudaca u borbi protiv Jana

Israel Adesanya
PHOTO: Josh Hedges / Zuffa LLC / Getty Images

Trenutni prvak srednje kategorije, Israel Adesanya, izrazio je negodovanje bodovanjem sudaca nakon borbe protiv Jana Blachowicza

Israel Adesanya na nedavno održanoj UFC 259 priredbi doživio je prvi poraz u karijeri. Naime, doživio je poraz jednoglasnom odlukom sudaca od prvaka poluteške kategorije UFC-a, Jana Blachowicza. Spomenuti dvojac borio se za titulu poluteške kategorije. U ragovoru s poznatim novinarom Ariel Helwanijem, Adesanya je otkrio kako se ne može složiti s bodovanjem sudaca.

“Pobijedio je borbu. Ne umanjujem to. Pobijedio je. Jako dobro je to odradio. To je bio šah. Dobio je potpuno poštovanje od mene nakon borbe. Također, on je pokazao poštovanje prema meni rekavši da udaram puno jače nego što ljudi misle. Mislim da smo bili 2-2 prije pete runde.
“Ja sam uzeo prvu rundu, dao sam mu drugu, ponovno sam uzeo treću jako lagano. U četvrtoj rundi je shvatio kako ne može braniti moje udarce stoga me morao rušiti i prebaciti borbu u parter. Te runde koje su bodovane 10-8… Ne razumijem što su ti suci gledali. Ako kontorlirate borbu kao Blachowicz 3 minute i ne nanesete štetu svom protivniku onda to nije 10-8 runda.”

Nakon spomenutog poraza, Israel Adesanya najavio je povratak u srednju kategoriju u kojoj je trenutni prvak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime