Jan Blachowicz želi nokautirati Adesanyu i pokazati mu “legendarnu poljsku snagu”

Jan Blachowicz
PHOTO: Josh Hedges/Zuffa LLC

Prvak poluteške kategorije UFC-a s noći subote na nedjelju planira iznenaditi borilački svijet

Jan Blachowicz ove subote odradit će najveći meč u dosadašnjem dijelu svoje karijere. Na putu ka obrani naslova poluteške kategorije stajat će mu neporaženi Israel Adesanya (20-0 MMA).

Nakon što je Blachowicz nokautirao Dominicka Reyesa na UFC 253 priredbi i postao novim prvakom divizije, a Adesanya je na istom eventu obranio titulu protiv Coste, UFC je brzo reagirao. Odmah im je ponuđen dvoboj na UFC-u 256. Ipak, zbog prinove u obitelji, Jan Blachowicz je htio da se taj meč odgodi za ožujak (mart) 2021. godine.

“Ne odmah, ali 8 sati nakon UFC-a 253 znao sam da će se borba između Adesanye i mene organizirati”, rekao je Jan za Just Scrap Radio na BJPenn.com.

“Dok sam bio u avionu za povratak u Poljsku, UFC mi je poslao poruku želim li se boriti s Adesanyom u prosincu (decembru). Znao sam da će mi on biti idući protivnik, ali ne u prosincu. Želio sam da to bude u ožujku (martu).”

Nakon što je borba i službeno potvrđena, mnogi su u startu otpisali poljskog borca, iako je prvak kategorije. Nada se da će pobjedom kao autsajder u ovom meču konačno dobiti poštovanje koje zaslužuje.

“Ovo je dobra borba za mene. Autsajder sam kao i uvijek, ali nije me briga. Nakon što pobijedim ovu borbu, dokazat ću ljudima da zaslužujem poštovanje. Puno ljudi i dalje ne vjeruje u mene.

“U poluteškoj kategoriji mi udaramo drugačije”, rekao je Blachowicz. “Vidjet ćemo njega kako će se prikazati. Bit će brži od mene, ali brzina nije sve. Pripremam nešto lijepo za Adesanyu.

“Radimo dosta na hrvanju pa ću ga možda rušiti. Ali, volim se boriti i na nogama. Ipak svaka borba počinje u stand-upu. Ako budem imao šansu za srušiti ga, to ću i uraditi. Gledao sam njegove borbe u kickboxingu gdje ga nokautiran puno puta.

“Nokaut je jedan od mojih planova, ali morat ćete pričekati borbu da sve vidite. Osjetit će legendarnu poljsku snagu – to vam obećavam.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime