Kelvin Gastelum mijenja Paula Costu za meč s Whittakerom!

Kelvin Gastelum
PHOTO: Jason Silva - USA TODAY Sports

Američki borac borit će se s Robertom Whittakerom u meču za prvog izazivača srednje kategorije

Kelvin Gastelum suočit će se s Robertom Whittakerom sljedećeg mjeseca u Nevadi. To je vijest koju je iznio ESPN, a Gastelum u ovu borbu ulazi kao zamjena za Paula Costu, koji je jučer otkazao meč zbog bolesti.

Gastelum i Whittaker su se već trebali boriti 2019. godine, ali je Robert tada otkazao meč zbog zdravstvenih problema. Kelvin se dva mjeseca kasnije borio s Israelom Adesanyom za privremeni pojas. Iako je poražen, pokazao se u jako dobrom izdanju i nanio velike probleme Adesanyji.

Kelvin Gastelum (17-6-1) je svoj posljednji nastup odradio u veljači/februaru ove godine. Tada je odlukom sudaca pobijedio Iana Heinischa. Nakon borbe je najavio kako će ostati u formi ako dođe do kakvih problema u srazu između Roberta Whittakera i Paula Coste. Upravo se to i dogodilo, a Gastelum će sada imati ponovnu priliku doći do prilike za napad na pojas srednje kategorije.

S druge strane, Robert Whittaker u ovaj meč ulazi nakon sjajno odrađene 2020. godine. Pobijedio je Darrena Tilla i Jareda Cannoniera te si osigurao ponovni pohod na titulu. Taj pojas držao je više od dvije godine, a oduzeo mu ga je Israel Adesanya u listopadu/oktobru 2019. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime