Khabib Nurmagomedov: “Nikad nisam Tonyja Fergusona smatrao elitnim borcem”

Khabib Nurmagomedov
PHOTO: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Prvak lake kategorije UFC-a smatra kako Tony Ferguson nikada nije bio elitni borac te divizije

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson bili su UFC rivali preko 5 godina, ali usprkos njihovom ugovaranju borbe čak pet puta, to toga nije došlo. S obzirom na to da je Ferguson u posljednjem meču izgubio od Gaethjea i da je Khabib najavio svoje umirovljenje, očito je kako taj sraz nikada nećemo ni vidjeti.

Khabib se u razgovoru s Magomedom Ismailovim (ruskim MMA teškašem) dotakao upravo te teme. Iako je priznao da se te borbe povremeno sjeti, Nurmagomedov želi da fanovi ipak budu realni. U njegovim mislima, Ferguson nikada nije bio elitni borac lake kategorije.

“Mislim kako bi to bio Tony Ferguson, ali moram priznati da ga osobno nikad nisam smatrao elitnim borcem lake kategorije”, rekao je Khabib o jedinoj borbi za kojom potencijalno žali.

“Bio je jako dobar, no nisam ga takvim smatrao jer je nemoguće biti elita s 37 godina. Nitko to ranije nije uspio, kao što ne bih uspio ni ja sam. U lakoj kategoriji s 27 godina je to nemoguće. S druge strane, teškaši to mogu ostvariti. To je moje mišljenje koje se ne može promijeniti.

“Kao drugo, od 2016. godine, on se borio s Kevin Leejem, Edsonom Barbozom, Anthonyjem Pettisom i Donaldom Cerroneom. Ta četiri borca u posljednje 4 godine imaju 20 poraza. To znači da se od 2016. godine nije borio s dobrim borcem.

“Ali sada… Borio se s mladim i elitnim borcima. Tu mislim na Charlesa Oliveiru i Justina Gaethjea. I vidjeli ste što se dogodilo. Deklasirali su ga. Oba su ga borca potpuno izdominirala. Ja sam sanjao o borbi s Fergusonom, ali nam nije bila suđena. Obojica smo imali više uzastopnih ozljeda.” 

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson vjerojatno su jedna od najviše iščekivanih, ali neostvarenih borbi unutar UFC-ovog Octagona. S obzirom na vrlo vjerojatni Khabibov odlazak u mirovinu te na Fergusonove godine, taj meč nikada nećemo ni vidjeti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime