Luka Milidragović: “Najdraže su mi bile BJJ runde s GSP-om i Firasom”

Luka Milidragović
PHOTO: Ivan Klekar / IKLEX

Ekipa “uppercut.hr” odradila je s Lukom Milidragovićem povodom njegovog nastupa na jakom Armagedon turniru

Luka Milidragović 20-godišnji je MMA borac dubrovačkog kluba Gladiator. Luka Milidragović (1-0 profesionalni score) nastupa u kategoriji do 70 kilograma, a smatra ga se jednim od najvećih hrvatskih talenata nižih kategorija. Njegov sljedeći izazov je nastup na Armagedonu, turniru u sklopu FNC organizacije. Shodno tome, odlučili smo odraditi jedan intervju kako bi balkanske MMA obožavatelje bolje upoznali sa Lukom.

1. Svoj profesionalni debi ostvario si sa samo 19 godina, 2018. godine. Tehničkim nokautom pobijedio si Hamzu Smirka. Možeš li se prisjetiti te borbe, kako su izgledale pripreme za taj meč i kakav je bio sam osjećaj pred prvi profi nastup?

“Da, za taj meč se nisam spremao jer se ideja i organizacija tog eventa odvila jako brzo te je bilo i par odustajanja protivnika, tako da je i Hamza uletio u zadnji trenutak.”

2. Član si dubrovačkog Gladiatora, kluba koji je dao i još uvijek daje sjajne borce. Kakvo je trenutno stanje u klubu, kako se trenira?

“U Gladiatoru se kao i uvijek trenira JAKO. Imamo po nekoliko boraca iz skoro svake kategorije, a također imamo i amatersku grupu koja je puna mladih talenata.”

3. Neko vrijeme si proveo u Kanadi, a tamo si bio okružen zvijezdama poput GSP-a i možda najboljeg svjetskog MMA trenera, Firasa Zahabija. Možeš li reći kako si došao do njih i kakav je osjećaj bio dijeliti kavez sa takvim velikanima?

“To mi je oduvijek bila velika želja, posjetiti taj Tristar Gym. Ja i Gordan Lovrić odlučili smo da ćemo probati otići u Kanadu nakon ljetne sezone. Naše planove rekli smo trenerima Maru i Kristijanu Peraku, a njima se ta ideja odmah svidjela te su nas odlučili poslati u Tristar na 3 mjeseca. Kada smo tamo došli, svi, počevši od Firasa, primili su nas kao da tu s njima treniramo već 10 godina. Sparinge smo radili sa UFC/Bellator borcima i sa još dosta boraca koji su tu došli odraditi svoje pripreme. Naravno, najdraže su mi bile BJJ runde sa GSP-om i Firasom te MMA sparing sa Rory Macdonaldom jer su mi oni bili veliki sportski uzori u odrastanju.”

4. FNC-ov Armagedon sve je bliže, a tvoja kategorija sačinjena je od velikih potencijala balkanske MMA scene. Kako teku pripreme, kakvi su tvoji ciljevi na tom turniru?

“Pripreme su jako teške i zahtjevne, svi iz kluba mi maksimalno pomažu. Za sada sve ide po planu, a 22.8. vidjet ćete me nikad spremnijeg, bržeg i jačeg. Cilj na ovom turniru mi je pokazati vam nešto novo i uzeti ono što mi pripada.”

5. Tvoj timski kolega Karlo Caput rekao je kako je svugdje trenirao, ali da još nije vidio borca poput tebe. Kakvo je tvoje mišljenje? Što misliš u kojim segmentima borbe možeš još najviše napredovati?

“Mislim da sam na dobrom putu za velike stvari, ali naravno u svim segmentima borbe uvijek ima puno mjesta za napredak.”

6. Koji su ti krajnji ciljevi u MMA sportu? Imaš li kakve uzore, idole u svojoj kategoriji? Borba Khabiba i Gaethjea trebala bi se odviti krajem ove godine, kome daješ prednost?

“Krajnji cilj mi je ostaviti veliki trag u ovom sportu. Nemam neke uzore, ali pratim sve borce i od svakoga pokušavam uzeti neke detalje i prilagoditi ih mom stilu. Što se tiče Khabiba i Gaethjea, Justin ima prednost na nogama isto koliko i Khabib u hrvanju, tako da će biti neizvjesna borba, ali navijam za Justina.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime