UFC 258 REZULTATI: Kamaru Usman ostaje prvak velter kategorije

Kamaru Usman
PHOTO: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Nigerijski borac savladao je Gilberta Burnsa prekidom u trećoj rundi borbe

Kamaru Usman ostaje prvak velter kategorije UFC-a! U jutrašnjoj glavnoj borbi UFC 258 priredbe, nigerijski borac savladao je Gilberta Burnsa prekidom u trećoj rundi borbe.

Usprkos sjajnom startu Burnsa, aktualni prvak uspio je preživjeti sve nalete te iskoristiti svoju priliku početkom treće runde.

U prvoj rundi, Gilbert je odmah zauzeo sredinu Octagona te preuzeo inicijativu. Doveo je Usmana do samog ruba kaveza te ga sjajnim desnim overhandom srušio na pod.

Nigerijac je nakon toga borbu pokušao preuzeti sa svojim klasičnim direktima, ali mu Burns zadao još jedan desni overhand. Nakon toga ga pogađa i s high-kickom, ali gubi ravnotežu i pada na pod. Usmanu je to vrijeme savršeno došlo kako bi se oporavio od naleta svog bivšeg sparing partnera.

Kamaru je počeo i bacati snažne low kickove koje je povezao sa sjajnim udarcem u tijelo. Počeo je uspostavljati svoju “igru”. Burns ga kontrira sa snažnim i brzim krošeima.

U drugoj rundi Usmanov kut od svog borca tražio je više rada s direktima. S druge strane, Burns nastavlja sa svojim brzim tempom i snažnim udarcima. Usman na te napade u drugoj rundi reagira na bolji način.

Kamaru počinje kontrolirati Octagon i direktom ruši Burnsa na pod. Nije se htio spuštati na pod i pustio je Gilberta da se vrati natrag na noge. Iako je bio sve umorniji, Burns je nastavio sa svojim napadima.

U treću rundu Gilbert je vrlo vjerojatno ušao sa sudačkom prednošću. Ipak, ispostavilo se da mu to neće biti od velikog značaja. Već u 34. sekundi borbe, Usman ga sjajnim direktom ruši na pod te ga završava udarcima.

Fantastična borba prepuna akcije, ali pojas i dalje ostaje u rukama dosadašnjeg prvaka. U nastavku donosimo rezultate ostalih mečeva priredbe.

UFC 258 REZULTATI:

GLAVNI PROGRAM:

Kamaru Usman def. Gilbert Burns – tehnički nokaut (R3, 0:34)

Alexa Grasso def. Maycee Barber – jednoglasna sudačka odluka (29-28 x3

Kelvin Gastelum def. Ian Heinisch – jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28 x2

Ricky Simon def. Brian Kelleher – jednoglasna sudačka odluka (30-27 x3)

Julian Marquez def. Maki Pitolo – submission (anaconda choke) (R3, 4:17)

 

UVODNI PROGRAM: 

Anthony Hernandez def. Rodolfo Vieira – submission (giljotina) (R2, 1:53)

Belal Muhammad def. Dhiego Lima – jednoglasna sudačka odluka (30-27 x3)

Polyana Viana def. Mallory Martin – submission (poluga na ruci) (R1, 3:18)

Chris Gutierrez def. Andre Ewell – jednoglasna sudačka odluka (30-26, 29-28, 29-27)

Gabe Green def. Phil Rowe – jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28 x2)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime